Автономните коли голямо удобство за хората с увреждания

Полезно и ефективно

В този блог: Изследване, проведено в Европа показва отношението на хората към автоматизираните коли.

Масата от анкетираните смятат, че самоуправляващите се коли ще бъдат най-полезни за инвалиди, слепи и възрастни хора. Като ползи са изтъкнати също по-малкото инциденти, причинени от човешка грешка и възможността да се извършват по-продуктивни дейности в автомобила...

Автоматизираните превозни средства ще бъдат най-полезни за инвалиди (56%), слепи (42%) и възрастни хора (30%). Това показа изследване проведено от Nissan в Европа. Според над 60% от запитаните, най-важното преимущество на модерната технология ще бъде по-добра мобилност за всички.

Тези ползи са счетени за по-важни от страховете, че системата може да даде грешка (49%) или това , че шофьорът няма да има пълен контрол над колата (53%). Въпреки това половината от анкетираните (51%) считат, че технологията ще доведе до намаляването на инциденти, причинени от човешка грешка и по-малко стрес за шофьорите.

Изследването, проведено от Nissan взима предвид гласовете на над 6,000 души от Европа, включително Великобритания, за да изготви доклад за настроенията относно автоматизирани автомобили.

Всеки трети британец е "развълнуван" от възможността да има повече самоуправляващи се коли и почти половината (45%) биха се возили на такава. Доста от хората се притесняват от прекомерно доверяване на технологията и малко над половината (55%) признават, че биха се чувствали "некомфортно", возейки се на автоматизиран електромобил. Друг голям плюс е възможността да се прави нещо по-продуктивно от това да се шофира. Три от четири анкетирани признават, че извършват и други действия зад волана като например ядене или използване на мобилен телефон.

Автоматизираните коли все още не са достъпни на масовия пазар и по-голямата част от водачите на са имали възможност да се запознаят с тях. Затова се очакват колебания относно революционния начин, по който можем да караме колите си, или по-скоро начина, по който те ще возят нас. Въпреки това резултатите са оптимистични, най-вече за хора, които разчитат повече на технологията. Фактът, че над 13% от купувачите на автомобили обмислят превозно средство с някакъв вид автоматизация показва набъбващия ентусиазъм към тези иновации.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения