Гига поръчка – 120 електрически автобуси за Сиатъл

Полезно и ефективно

В този блог: Областта King County поръча 73 електрически автобуса от Protera.

Сиатъл и околността следват плановете си за превози без емисии. В следващите 3 години областта ще разполага с 120 електробуса към своята флотилия. Управниците приканват за развитие на индустрията към повече пробег и брой пътници...

Миналата седмица производителят на електрически автобуси Protera си осигури голяма инвестиция от над 140 милиона долара. Оказва се, че голяма част от сумата е осигурена от поръчка на King County’s Metro Transit, което включва района на Сиатъл. Организацията си е поставила за цел да премине към транспорт без емисии като добави 120 изцяло електрически автобуса в следващите 3 години. Голяма част от тези автобуси ще бъдат произведени от Portera.

Metro планира да закупи 9 електрически автобуса с голям пробег от различни производители за да бъдат тествани преди голямата поръчка от 120 електробуса. Въпреки това вече са предвидени 73 електрически автобуса от Protera за около 55 милиона долара. Това са над 20% от всички продажби от създаването на Protera.

Първите 20 електробуса са вече поръчани като 8 от тях ще започнат работа до края на годината, а другите 12 до 2019-та. Областта King County се слави със своята насоченост към зелен транспорт. След изграждането на най-голямата флота от дизелово-хибридни автобуси управлението на областта се насочва към изцяло електрически превозни средства.

Повечето електробуси са 40-футови, но King County приканват индустрията да работи над 60-футови модели, които представляват 55% от автобусите им. Metro се насочва към електрически автобуси, които да отговарят на нуждите от големи дистанции и брой пътници. За сега индустрията изостава, но Protera работи по подобни проекти. Миналата година компанията представи Catalyst E2 - изцяло електрически модел с огромна 660 кВтч батерия и пробег от 550 км.

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума