Ексетър стартира първата градска система за споделени ел. колела в Англия

Полезно и ефективно

В този блог: Малкото старинно градче от Югозападна Англия, Ѐксетър вече си има цели пет станции с електрически колела в града.

В опит да подобри условията на транспорт в града и да увеличи използването на колела местната община направи свежа добавка към системата за споделяне на електрически коли и към нея вече са включени и електрически колела.

За удобство на всички, които искат да използват и двете услуги е направена една обща карта, която важи за взимането на колело и електромобил.

Co-bikes е първата градска система от електрически колела, която стартира в Англия, а съвсем скоро се очаква в града да се появят нови локации, от които може да се вземе колело, както и системата да бъде въведена в други градове в страната.

Системата работи на принципа на лондонската Boris Bike’ с разликата, че не е необходимо да оставиш колелото там откъдето си го взел, а на друго (евентуално) по-удобно място.

electric_bikes_exeter_england

Цената за наем на електрическо колело е 75 пенса за 30 минути, ако използваш членска карта и двойно повече, ако не се възползваш от намаленията за редовно използващи услугите на Co-bikes клиенти.

Компанията предлага и редица електромобили под наем, които могат да бъдат на твое разположение срещу 3,75 на час, а изборът е между моделите: Toyota Aygo, Yaris Hybrid 5 и Auris Hybrid.

Чудиш се какво ли е да връткаш електрическо колело в градска обстановка? Ето едно видео на Робърт Люелин и Бен Джаконели, които обикалят английските улици на две колела.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума