Шотландия планира да намали вредните емисии с 66% до 2032 г.

Полезно и ефективно

В този блог: Шотландското правителство става все по-амбициозно в намеренията си да намали вредните емисии в страната си с 66% до 2032 г.

Шотландия е една от страните, които работят усилено в зелена посока и вредните емисии в страната са намалени с 42%, нещо което по прогноза трябваше да се случи чак през 2020 г.

През 2016 г. страната заяви и сериозните си намерения до 2050 да намали вредните си емисии с 80%. Шотландците се възползват много добре от вятърните турбини и страната им е една от най-напредналите в тази сфера като добива електричество по този начин по цялата си територия.

Опитът, който шотландците са добили в създаването на възобновяема енергия е много ценен и от миналата година се използва в различни проекти на над 40 компании, занимаващи се с подобен бизнес в цял свят.

Шотландското правителство е едно от водещите в световен мащаб в подкрепата на възобновяемата енергия и борбата с глобалното затопляне, или поне амбициите, които си поставят говорят за сериозни намерения.

Ето какво пуснаха миналата седмица от Шотландското правителство като бета версия на плановете за борба с глобалното затопляне:

  • Да бъде създаден изцяло свободен от въглерод електрически сектор, който ще премахва CO2 oт атмосферата
  • 80% от домашното отопление ще бъде захранвано от нова технология, която използва по-малко въглерод
  • Броят на регистрираните всяка година автомобили и малки ванове с близки до нулата емисии да се увеличи с 40%
  • Да бъдат възстановени 250,000 хектара от замрели торища
  • Да се увеличи размерът на площите, засети с дървета до 15,000 хектара на година

"Нашето правителство има сериозни амбиции да постигне всички тези цели и ще работи усилено за това, но без участието на хората този успех не би бил възможен" сподели Росеана Кънингам, която наскоро проведе лекция с група студенти, които учат за климатичните промени в местна гимназия.

"Искам, когато след години погледнем назад към този момент да се гордеем с работата, която сме свършили, за да направим света едно по-добро място за живеене" бяха думите, с които Кънингам завърши лекцията си.

Пълната версия на документа с предложените методи за намаляването на вредните емисии и борбата с климатичните промени се намира тук.

Снимки от посещението на Росеана Кънингам в Currie Community High School на страницата на Шотландското правителство във Flickr


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума