Shell слага зарядни за електромобили по бензиностанциите си в Англия и Холандия

Полезно и ефективно

В този блог: Британската петролна компания добавя и зареждачки за електромобили по своите обекти.

За начало започват от Холандия и Англия по-късно през годината, като на този етап няма информация за останалите европейски държави...

Информацията се появи за пръв път през септември 2016 г., когато британските медии публикуваха прихванати имейли между Shell и правителството. В тях от компанията питат колко сериозно е отношението на кабинета към безжичното зареждане и по-точно вграждането на такива системи в пътната настилка на магистралите.

Причината е, че искат да имат повече информация преди да започнат да монтират бързи зарядни станции по своите обекти. Изглежда са взели решение, защото според търговския директор на компанията Джон Абът (споделено за Financial Times), "Разглеждаме възможностите за монтаж на зарядни в станции в множество държави. Ако седите в колата си докато чакате да се зареди бихте искали да си вземете кафе или нещо за хапване, така че е подходящо."

Операторите на бензиностанции отдавна печелят добре от продажба на подобни неща в магазините и закусвалните на своите обекти и електромобилите само ще допълнят този модел. Засега не знаем точно какви зарядни устройства ще монтират, но предполагаме, че ще са DC зареждачки от голям производител.

В Shell обаче смятат, че преходът към електромобили ще отнеме десетилетия и започват тестово само в Англия и близката Холандия. Веригата има 25,000 бензиностанции по света и с монтиране на електромобилни зареждачки по много от тях инфраструктурата би се разраснала значително.

Колкото до десетилетията, не го виждаме точно така.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума