Частична забрана за дизели в Щутгарт от 2018 г.

Полезно и ефективно

В този блог: Щутгарт забранява дизелови автомобили като мярка срещу замърсяването.

Домът на Mercedes-Benz и Porsche се бори срещу замърсяването на въздуха с мерки, подобни на тези в София. Забраняване на част от дизеловите автомобили и подобряване на градския транспорт са само част от мерките...

В Щутгарт, Германия, ще се приемат мерки за борба със замръсяването на въздуха. От началото на 2018-та ще има временни забрани за дизелови автомобили в рамките на града при периоди с повишено замърсяване на въздуха.

Мерките ще се отнасят само за коли, които не покриват Euro 6 стандартите, които бяха приети през 2014-та. От друга страна само 1 от 10 автомобила по немските пътища покрива тези стандарти, така че мярката ще засегне по-голямата част от дизеловите коли.

Това е само част от промените, които ще бъдат наложени в града с около 600 000 жители. Планират се по-стриктни мерки за ограничаване на скоростта, по-добър градски транспорт и нови вело алеи. Последният сигнал за замърсен въздух в Щутгарт е бил на 9 януари със 78 микрограма на кубичен метър при допустими 50 микрограма.

Германия е била предупреждавана и заплашвана с глоби от ЕС заради чести превишавания на допустимите норми на замърсяване на въздуха в 28 региона.

От: Cleantechnica

Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари