Китайският холдинг Tencent изкупил 5% от акциите на Tesla

Полезно и ефективно

В този блог: Китайски ходлинг притежава 5% от Tesla.

В последните седмици Tencent е изкупувал акции от електромобилната компания на стойност 2.2 милиарда долара. Дали частичният собственик ще помогне за производство на Tesla в Китай...

Акциите на Tesla се вдигнаха с 3% тази сутрин след като от компанията обявиха, че Tencent - огромен китайски холдинг изкупувал акции от електромобилния производител. Китайските инвеститори притежават 5% пасивни акции на стойност над 2.2 милиарда долара при сегашната цена.

Tencent е изкупувала акции след последното предлагане по-рано този месец. Компанията е платила около 1.8 милиарда долара за целия дял а отворения пазар.

Акциите в Tesla не са първата инвестиция в електромобилния бизнес за Tencent, въпреки че може да са най-голямата. Холдингът вече е подкрепял NIO или както беше известна преди Next EV. Стартъпът за електрически и автономни коли успя да събере около 600 милиона долара.

Китайската компания е подкрепяла и друг стартъп за електромобили, наречен Future Mobility Corp. Tencent е добре известна с големите си дялове в няколко големи технологични услуги в Китай като WeChat, JD.com, а на международно ниво с компаниите си за видео игри като Riot Games и SuperCell.

Все още е рано да се говори за производство на Tesla в Китай, но новият частичен собственик определено може да повлияе. През 2016-та Tesla утрои продажбите си в Китай стигайки до над 1 милиард долара.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума