Microsoft и EVEN Electric стартират глобална платформа за търговия с електромобили

Полезно и ефективно

В този блог: Глобална платформа за търговия с електромобили ще стартира през 2018.

Шведската технологична компания EVEN Electric сключи договор със софтуерния гигант Microsoft за изграждането на глобална платформа за търговия с електромобили.

"Новата платформа за търговия е създадена с цел да осигури алтернативно средство за закупуване на електромобили", споделя основателят и главен изпълнителен директор на EVEN Electric, Гисли Гисласън.

Споразумението за сътрудничество между Microsoft Швеция и EVEN Electric следва първите проведени тестове на платформата в Исландия. Съвсем скоро двете компании ще обявят старта на платформата за скандинавския регион, а поетапоно след това, тя ще става достъпна и в други държави по цял свят.

Първите тестове на новата платформа в Исландия бяха повече от успешни и чрез тях се събра доста ценна информация за пазара на електромобили, което доведе и до бързото й разрастване и формирането на голямо и сплотено общество.

След успешните опити EVEN започна да търси партньори с подходящи технически умения и днес те подписаха споразумение за сътрудничество с Microsoft с намерението да стартират платформата за търговия през 2018г.

Новата платформа ще съчетава услуга за уеб-базирано ценово сравнение чрез технология за изкуствен интелект, която „ефективно отговаря на нуждата от достъп до продукти и услуги, свързани с електрически автомобили“, споделят от EVEN Electric.

"EVEN има страхотна идея с огромен потенциал за революция на пазара на електрически автомобили. С нашите експертни познания и глобални Cloud услуги заедно ще създадем нови възможности и уникален клиентски опит, който не само създава подходящи условия за по-ефективен пазар на електрически автомобили, но и допринася за по-устойчиво общество. Гордеем се с това сътрудничество и имаме сериозни амбиции да направим покупката на електрически автомобили по-достъпна и удобна в световен мащаб ", споделя Никлас Джонсън, Ръководител на Microsoft Services в Швеция.

Освен това ще бъде осигурен канал за физическо разпространение на производителите на електрически автомобили, които да представят своите продукти в шоуруми и магазини на атрактивни места по света. "За да бъде успешен този проект, трябва платформата да бъде еднакво полезна както за потребителите така и за дистрибуторите и производителите, които да получат още една възможност за намиране на купувачи за продуктите и услугите си", завършва Гисли.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения