Tesla отваря нови 100 сервизни центъра и наема 1,400 техници на работа

Полезно и ефективно

В този блог: Tesla обяви плановете си за разширяване на Supercharger мрежата и сервизните центрове. VW смятат да ги спрат!

С наближаването на официалното представяне на Model 3 в Tesla ври и кипи от активност и вчера от компанията обявиха, че се задават още много подобрения още през тази година.

Като за начало вече е в ход разширяването на Supercharger мрежата в САЩ, която скоро ще трябва да обслужва значително повече коли след включването на Model 3.

Tesla вече добавя колонки за зареждане на съществуващи локации, като плановете са на повечето от тях да могат да се зареждат поне 20 коли едновременно, а на места се говори и за по-големи обекти с до 40 или повече зарядни станции.

Най-малко 100 нови сервизни обекта ще бъдат отворени в цял свят в допълнение към съществуващите 150 сервизни центъра, като на този етап концентрацията им ще зависи основно от поръчките на Model 3 на съответните пазари.

Новите сервизни центрове ще бъдат оптимизирани значително и освен, че ще заемат три пъти по-малко място в тях ще могат да се обслужват до 40 автомобила едновременно, а за да стане това възможно Tesla наема нови 1,400 техници до края на тази година.

Освен това Tesla добавят и нови 350 сервизни микробуса, които ще се грижат за бързото отстраняване на възникнали проблеми.

В над 90% от случаите проблемът може да бъде диагностициран от разстояние благодарение на софтуерните системи, след което служител на Tesla да дойде на посочено от клиента място, за да отстрани повредата. Посредством приложението Tesla Mobile Service пък съвсем скоро ще може да си записваш и час при техник директно от колата.

Гледайки това видео на човек някак си му става приятно от мисълта да посети такъв сервиз пълен с чисти и красиви коли

Tesla очевидно не само не забавя темпото, а точно обратното и ще бъде интересно да видим отговора на немските автопроизводители, и в частност VW, чиито изпълнителен директор Herbert Diess сподели съвсем наскоро, че "VW има много повече възможности и може да "спре" Tesla"

“Виждаме Volkswagen като компанията, която може да "спре" Tesla, защото ние имаме предимства, които Tesla все още няма".

На всички ни е пределно ясно, че VW може да произведе в рамките на само един ден повече коли от колкото Tesla са сглобили за 2016 година, но това само по себе си именно сега не означава почти нищо, защото VW все още са далеч от момента, в който ще могат да използват "предимството" си в своя полза.

Със сигурност ще бъде интересно да видим каква ще бъде реакцията на хората в бъдеще и дали дизеловия скандал ще се отрази на продажбите им на електрически коли.

Още повече като се има предвид политиката им на работа и подобни изказвания, от които струи жажда да си върнеш първото място и да победиш някой, а не да работиш за едно по-добро и чисто бъдеще, след като с години си тровил нелегално хората по цял свят с цел печалба.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения