Royal Mail минава на ток с поръчка на 100 броя Peugeot Partner L2 Electric

Полезно и ефективно

В този блог: Британската куриерска фирма Royal Mail минава на ток с помощта на Peugeot.

Все повече компании за доставки започват да подменят гаража си с електрически превозни средства и след като DHL вече минаха на ток и дори разработват нов електро ван с Ford, сега и най-голямата британска куриерска компания Royal Mail започва прехода си към подмяна на бензиновите и дизелови превозни средства с електрически.

Тази седмица Royal Mail подписаха споразумение с Peugeot за закупуването на 100 броя Partner L2 Electric, които ще бъдат използвани за куриерски услуги в Обединеното кралство.

Електрическите ванове ще влязат в експлоатация през декември тази година, а дотогава ще бъде изградена и специална мрежа от зарядни станции, която да осигури бързо зареждане.

Tова е първата голяма поръчка за този модел от пускането му на пазара през февруари, когато цената му в Англия беше £22,180, но благодарение на различни видове отстъпки колата може да се вземе по-евтино и да се ползва с привилегии.

Partner Electric отговаря на условията за закупуване на превозно средство по програмата Plug in Van Grant (PiVG), което намалява цената му с 20% включително с ДДС.

Жителите на Лондон пък могат да се възползват и от супер привилегии като безплатно зарежда и безплатен паркинг, което допълнително намалява годишните разходи по поддръжката.

L2 Electric може да носи 552 кг, а батерията с размер 22,5кВтч му позволява да измине 140-150км с едно зареждане, а по NEDC пробегът му може да се увеличи до 170-180км.

Мощността идва от компактен синхронен двигател с постоянен магнит, който произвежда 49 кВт (67 к.с.) при 4 000 об/мин и максимален въртящ момент от 200 Nm. Предните колела се задвижват от редуктор на скорост и скоростна кутия с единично съотношение.

Батериите могат да се зареждат до 80% капацитет в рамките на 30 минути на бързи бързите станции, а задвижващият мотор осигурява регенеративно спиране при забавяне, което помага спомага за презареждане на батериите и намаляване на износването на спирачките.

"Изследванията ни показаха, че електрическите микробуси имат доста добра съвместимост с нашия бизнес и се радваме да добавим такъв голям обем електромобили, които да направят доставките ни по-чисти. Това е добра новина за нашите клиенти и градовете, които обслужваме. От тук нататък смятаме да бъдем и доста активни в предложенията си за промени в законодателството в областта на вредните емисии. Royal Mail непрекъснато търси нови и иновативни начини за намаляване на въглеродния отпечатък на компанията и тези нови 100 електрически вана са само първата стъпка към едно по-чисто бъдеще за нашата компания"

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения