Електрически мотоциклети направи концернът Калашников за Руската полиция

Полезно и ефективно

В този блог: Московската полиция ще се сдобие с нови електрически мотоциклети.

Чувайки думата Калашников обикновено човек може да направи асоциация с всеизвестният руски автомат АК-47 или вероятно парчето Горан Брегович, но със сигурност не и електрически мотоциклет.

Концернът Калашников обаче прави интересна промяна и се появява на нов фронт представяйки електрически мотоциклети на базата на моделите на "ИЖ", предназначени за руската полиция.

Официалното представяне на новите електрически мотоциклети ще бъде по време на международния форум "Армия", който ще се проведе в Москва в края на този месец.

Веднага след изложението първата партида ще бъде продадена на полицията в Москва, но преди да влязат официално в експлоатация електрическите мотоциклети ще преминат специални тестове.

Засега липсва подробна информация за техническите данни на мотоциклета, но е известно, че той ще бъде снабден с 15kW батерия и ще може да изминава около 150км с едно зареждане.

Калашников планира общо 3 модификации на електрически мотор, като една от тях ще бъде предназначена за специалните части на полицията и ще бъде оборудвана със специална стойка за поставяне на автомат. Ще има също така и версия с по-висока проходимост.

Към момента в Ирбитския мотоциклетен завод се произвежда версия на „Урал” за руската армия. Те са снабдени с кош и могат да се оборудват да превозват установка на противотанков ракетен комплекс „Конкурс-М” с топлинно насочване. Цената на такъв мотоциклет е около 7,000 евро.

Русия също започна все повече да обръща внимание на електрическата мобилност и след като наскоро кметът на столицата обяви, че до планира до 2020 всички автобуси в Москва да са на ток, сега и полицията поема по този път.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума