Allego и Fortum се обединяват за създаването на Паневропейска мрежа за зареждане

Полезно и ефективно

В този блог: Два големи оператора на мрежи за зареждане в Европа се обединяват за създаването на Паневропейска мрежа за зареждане.

Липсата на зарядни станции за електромобили и стандартизирана мрежа за зареждане продължава да бъде една от основните причини за по-бавното приемане на електрическите превозни средства.

Германските автопроизводители не могат да се похвалят с мрежа за зареждане като тази на Tesla, но по всичко личи, че скоро ще получат помощ в тази насока благодарение на ново споразумение сключено между два от най-големите оператори на мрежи за зареждане на електромобили в Европа.

Двете компании са Allego, която продължава да разгръща своята мрежа от ултра-бързи станции за зареждане на електрическите автомобили за европейските производители на автомобили и инсталира зарядни станции в бензиностанциите на Shell и Fortum, финландска енергийна компания, която управлява европейски мрежи за зареждане.

Двете компании коментираха целта на партньорството си така:

"Целта е европейските Mетрополни области и компаниите с многонационално присъствие да могат в бъдеще да предложат хармонизирани услуги за зареждане на своите жители, клиенти, гости и служители. Двете компании имат намерение да създадат паневропейска мрежа за зареждане, която се състои от обекти с много станции в населените места и магистралите с възможност за извършване и на сервизна дейност на някои от тях."

Освен мрежата на Tesla Supercharger, която е еднаква в цяла Европа, другите в момента са доста разпокъсани. Трансграничната мобилност и дългите разстояния все още представляват предизвикателство за шофьорите на електромобили и определено има резон в създаването на такава мрежа, която ще улесни много всички по веригата.

Ние пък работим усилено по разширяването на възможностите за зареждане на електромобили в България и от тази седмица станции за зареждане на електромобили вече има също в Кърджали и Благоевград.

 

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения