Нов план в Китай – 4.8 милиона зареждачки до 2020-та на стойност над €15 милиарда

Полезно и ефективно

В този блог: Електромобилният пазар се развива бързо в Китай и правителството планира да увеличи драстично инфраструктурата.

Става много бързо, продажбите се увеличават все повече и за да вървят нещата в крак трябва да се произвеждат и монтират много зарядни станции за електромобили...

В Китай това важи в може би най-голяма степен, като се имат предвид обемите и според Financial Times правителството на страната реагира на нуждата от инфраструктура с нов план за общо 4.8 милиона зареждачки до 2020 г.

Засега в Китай има около 190,000 станции за зареждане, което е невероятно много в сравнение с други държави, но се вижда колко малко е спрямо новия гигантски план, за който се очаква да бъдат нужни около 16 милиарда Евро инвестиции.

Миналата година Goldman Sachs писа, че от всички нови електромобили в света 25% са произведени в Китай. Прогнозите са до 2030 г. този дял да се увеличи до 60%.

Екипът на eCars го кара по-скромно с цифрите. През ноември монтирахме 3 зарядни станции на различни места в България, в момента правим още монтажи и до края на годината ще навържем вероятно още 5 до 10 локации. Плетем мрежичка, че да може да се пътува с електрички.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума