До $60,000 отстъпка за електро камион в Канада

Полезно и ефективно

В този блог: Много от поръчките за Tesla камиони идват от Канада и се оказа, че за това има причина.

Правителството на Онтарио се очаква да обяви нова програма, която ще осигурява значителни отстъпки за покупка на електрически камиони...

Според Reuters "програмата ще предлага отстъпки до 60 процента от допълнителните разходи за закупуване на електро камион, в сравнение с еквивалентен дизелов, до максимум C$75,000 на камион."

Това са близо $60,000, но не е единственият електромобилен стимул в Онтарио. Там има значителна отстъпка от C$14,000 за закупване и на леки електрически коли.

Едва ли е случайно, че малко преди да дойде тази новина китайската компания BYD обяви, че ще строи нов завод за електро камиони в Онтарио. С новата отстъпка BYD и Tesla може да се сред първите облагодетелствани компании, но очакваме Daimler и Navistar да ги последват скоро с активизиране на местния пазар.

При базова цена на дизелов камион около $120,000 и $230,000 за Tesla, отстъпката отива почти до тавана от C$75,000, което прави електро камиона идентичен по цена с дизеловия, но с много по-ниски оперативни разходи.

Не знаем колко време ще продължи, но доста щедро. Как ти се вижда? Дай едно мнение в коментарите.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари