AirSpaceX представи своя автономен VTOL MOBi-ONE електрически самолет на изложението в Детройт

Полезно и ефективно

В този блог: Малък автономен електрически самолет представи AirSpaceX на автомобилното изложение в Детройт.

Airspace Experience Technologies, LLC (AirSpaceX), дъщерно дружество на Detroit Aircraft Corp. (DAC), показа мащабен модел на автономния си електрически самолет VTOL, "MOBi-ONE", на автомобилното изложение в Детройт тази седмица.

MOBi-ONE е проектиран да излита като хеликоптер, да лети като самолет и да вози пътници или товар между градски центрове, предградия и летища в рамките на разстояния от около 100 км с максимална скорост от 400 км/ч.

Последните постижения в областта на електрическото задвижване, автоматизация и леки материали направиха възможно развитието на този нов клас въздухоплавателни средства.

MOBi-ONE е проектиран и построен от Detroit Aircraft Corp. на летище Detroit. AirSpaceX си партнира с Camilo Pardo, известен като главен дизайнер на Ford GT 2005 и 2006, за дизайна на MOBi-ONE.

Pardo и изпълнителният директор на AirSpaceX, Jon Rimanelli започват да работят заедно още през 2011 г., разработвайки няколко VTOL концепции през годините, а еволюцията на всички тези прототипи завършва с дизайна на MOBi-ONE.

Миналата година американските шофьори са загубили над $300 милиарда в гориво и продуктивност, докато се намират в задръствания, от което са генерирани над 40 тона вредни емисии. Не само, че висенето в трафик отнема от живота ни, но това нанася и сериозна вреда на нашата околна среда.

"Нашата цел е за старт да стартираме с 2,500 самолета, които да оперират в 50-те най-големи града на страната до 2026 г., с насоченост към съществуващата инфраструктура", казва JP Yorro, главен търговски директор в AirSpaceX."

Тези електрически самолети могат наистина да са много удобни за транспортиране на малки до средни товари и със сигурност биха намалили не само трафика, но и вредните емисии, ако планираната бройка влезе в употреба до 2026 г.

Програмата за развитие на MOBi ще изисква не малка инвестиция като за начало, но въздушната мобилност като услуга може да генерира милиарди за икономиката.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума