Австралийци опасаха сами целия континент със зарядни станции за 2 години

Полезно и ефективно

В този блог: Споделяме една чудесна инициатива на електромобилните ентусиасти в Австралия.

Сговорна дружина, планина повдига. Или казано с други думи в този случай, група от електромобилни ентусиасти от Фен Клуба на Tesla в Австралия се обединиха заедно с Австралийската електромобилна асоциация и създадоха собствена мрежа за зареждане.

Това, което стартира през миналата година в страната като проект за първата по рода си в света електромобилна магистрала в света, се допълни от една супер инициатива, която спомогна за сериозното увеличение на броя на зарядните станции в Австралия.

Мрежата обхваща над 17,000 км и опасва буквално целия континент, осигурявайки значително по-добри условия за всички собственици на електромобили и давайки повод на много нови желаещи да се сдобият с такива.

Зарядните станции са разположени на разстояние от 200 км, като в някои случаи най-далечните точки между две станции стигат до 400 км. Мрежата е завършена миналия месец и се състои от 32 амперови трифазни зарядни станции, които са подходящи за зареждане на всички видове електромобили.

Скоростта на зареждане не е като тази на Supercharger мрежата на Tesla, разбира се, нo пък това е огромно усилие от страна на всички участници. На доста станции от мрежата в рамките на един час може да си зареди за около 90 км пробег (ако говорим за Tesla с 16.5 кВт бордово зарядно и около 18 кВтч/100 разход).

Идеята за създаването на мрежата се ражда от Tesla Owners Club of Australia (TOCA), а по-късно към тях се присъединява и Австралийската електромобилна асоциация, която се съгласява да поеме половината от разходите за зарядните станции.

Както се вижда на снимката по-долу за има няма две години развитието е на доста добро ниво. Пожелаваме им да се развиват още и си пожелаваме скоро у нас също да се включват повече хора и компании, за да си направим и ние пътуването по-лесно и удобно, и да привлечем повече хора към електромобилите!

tesla-owners-australia-charging-map

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари