Соларен паркинг в Борисовата градина – зарежда всичко ЕЛ и прави соларно кафе

Полезно и ефективно
В този блог: От 24 юни до 5 юли соларен паркинг насред парка зарежда електрически велосипеди, скутери, телефони, таблети и всякакви джаджи с енергия от слънцето.

Чудесна инициатива в Борисовата градина точно за старта на лятото. Наречена с интересното име "соларен паркинг", за седмица площадката до паметника на Васил Левски в парка се превръща в точка за производство на безплатна електроенергия от слънцето...

Откриването е във вторник, 24 юни 2014 г. преди обед – ние ще сме там като медиен партньор на събитието, на което каним и теб – ела да научиш повече за възобновяемите източници на енергия, които захранват алтернативни превозни средства – всеки ден, до неделя, 5 юли 2014 г. в светлата част на дните.

Супер ще е да можем и малкия Туизи да го вредим, но в парка не е за коли, а и ще има всякакви двуколесни возила на ток. Идеята на инициативата, която се провежда в рамките на Европейската седмица на устойчивата енергия 2014, е да се запознаят повече хора с ползите от приложението на екологичната енергия в ежедневния живот, в жилищни и обществени сгради, в земеделието и бизнеса.

Да го кажем и така – ела, за да видиш в действие ВЕИ система, която зарежда с безплатна енергия от слънцето всякакви устройства на ток. Това е много важно за България, защото трябва бързо да започнем да добавяме повече ВЕИ мощности към нашия енергиен микс.

На мястото ще можеш да си заредиш телефона, таблета, електро колелото или скутера с енергия, генерирана от соларната инсталация.

Сега да ти кажем за организаторите и техните проекти.

WWF България представя своя проект RePowerMap – интерактивна карта на енергийно-ефективни сгради и централи за производство на екологичен ток в България и целия Европейски съюз.

Greenpeace България представя популярните митове за зелената енергия и реалните ползи от нея.

Eco Mobility и Eco Power Sport ще предоставят за свободно тестване различни модели електрически велосипеди и скутери.

Българска соларна асоциация представя приложение на слънчевия ток за различни битови нужди – приготвяне на кафе, сокове, зареждане на телефони, таблети и други джаджи.

Заповядайте на щанда на Слънчево зареждане всеки ден от 10:00 до 20:00 часа между 24 и 5 юни 2014 г. в Борисовата градина, на площадката до паметника на Васил Левски. За повече информация: www.bsa.bg и на страниците на всички партньори.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума