Акценти от полуготовата Гигафабрика 1 на Tesla Motors

Технологии

В този блог: Фотографът Джеймс Липман пусна снимки от гигафабриката в Instagram.

От време на време в YouTube се появява по някое дрон видео от гигафабриката на Tesla, но сега има професионални снимки, от земята...

Те са на фотографа Джеймс Липман, който пусна няколко актуални картини от гигафабриката в Instagram.

Производствената сграда очевидно напредва, но официалната част (или някаква част от нея) изглежда напълно готова, в изчистени светли тонове и минималистично оборудване.

Това пък е в тон с концепцията за изцяло възобновяемо захранване на фабриката с енергия, която според Липман се оформя като най-голямата за производство на батерии в света с площ малко над 510,000 кв.м.

Не че е малко, но до 2020 г. очакванията са площта да нарасне до близо 1.3 млн. кв. м. и това да е втората по големина сграда в света. Преди време Елон Мъск предположи, че ще е най-голямата, но далеч по-голямо значение има предназначението на това огромно съоръжение и влиянието, което неговата експлоатация ще окаже върху цените на електромобилните батерии.

В същата тази гигафабрика ще се правят батериите за бъдещия масов Tesla Model 3, който очакваме да видим в първата половина на 2016 г.

Защо Гигафабрика 1? Защото според Мъск ще ни трябват стотици или хиляди такива. И определено ще си тряват, за да има батерии за милиони електромобили.

Източник: Джеймс Липман

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари