Tesla Energy изгражда най-голямата Powerpack инсталация в света – 80 мВтч

Технологии

В този блог: Освен огромната в Калифорния, Тesla Energy изгражда и 500 кВт система в Англия.

След изтичане на природен газ и последвало затваряне на съоръжение, властите в Калифорния поставят изискване към енергийни централи да монтират системи за съхранение на енергия до 31 декември, 2016 г...

Една от тези централи е Southern California Edison, която обяви поръчка за такава система и като единствен участник Tesla Energy е избрана да изгради 20 MW/80 MWh Powerpack система в една от подстанциите на компанията.

След като бъде завършена, инсталацията ще е най-голямата в света стационарна система от литиево-йонни батерии за съхранение на енергия. В пикови часове тя ще може да осигурява електричество за около 2,500 домакинства в продължение на цял ден. Не звучи като особено много, но американците си похарчват ток доста прилично. С тези 80 мегават часа при нормално или икономично потребление вероятно може да се захранват и 10,000 домакинства.

В блога на Tesla казват, че капацитетът на Гигафабриката позволява тази система да бъде произведена, доставена, монтирана и активирана за три месеца. Батериите се зареждат в извън пиковите часове и след това енергията се използва при увеличаване на натоварването на мрежата. С такива системи се намалява нуждата от използване на природен газ и въпреки че сега тези 2,500 домакинства са малка част от 15-те милиона потребители, на които Southern California Edison доставя енергия, с още такива инсталации мрежата ще става все по-устойчива и гъвкава.

Междувременно, от нашата страна на Атлантика, Camborne Energy Storage, базирана в Англия компания за големи проекти за съхранение на енергия, е получила 5 Powerpack модула от Tesla.

Като за начало стартират само с тези 5 модула (около 500 кВтч), с план да увеличат капацитета до 1 мегават. С тях е изградена комбинирана соларна батерийна система, която може да захранва над 500 домове. Ето каква е разликата спрямо Америка.

Поделението за съхранение на енергия на Camborne планира да инсталира капацитет (в батерии) до 100 мегават часа из целия остров, където вече започнаха монтажите и на по-малките домашни Tesla Powerwall модули.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума