След 5 минути hands free каране вече нямаш Автопилот

Технологии

В този блог: Автопилотът на Tesla "банва" с червените ръце на срама.

Потребителско видео засича колко време след включване на Автопилота в Model S или X системата предупреждава да си сложиш ръцете на волана (ако не са там)...

След няколкото инцидента и обвинения от страна на Tesla притежатели, че вината е на Автопилот системата, с версия 8.0 на своя софтуер Tesla започва да прави промени, с които да ни става все по-трудно да игнорираме предупрежденията за безопасност.

Позволихме си малко чужд език в заглавието и след за по-добра илюстрацияна новите ограничения, едно от които е, че ако ръцете ти не са на волана и игнорираш трите звукови сигнала и мигащия контур на таблото, системата изключва Автопилота докато не паркираш.

Притежател на Tesla е решил да засече след колко време идват въпросните предупреждения и бързият отговор е 4 минути и половина. След началния надпис за поставяне на ръцете на волана човекът умишлено не следва инструкцията и след близо 4.5 минути контурът на таблото започва да мига и се чуват три последователни звукови предупреждения. След това Автопилотът се изключва и на екрана се показват червени ръце, които бързо бяха наречени "червените ръце на срама".

За да се включи отново, трябва да паркираш, като поставиш лоста в положение P, след което като потеглиш отново можеш да ползваш Autosteer функцията. Не е най-рестриктивното ограничение, но ако искаш да караш постоянно, без ръце на волана, ще трябва пред 5 минути да спираш. Достатъчно е да откаже повечето хора и смятаме, че ще върши работа.

Ето и самото видео с теста:


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Въпросът е да не ги откаже изцяло от Autopilot и от Tesla защото това ще е кофти за всички.

Влади Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения