Renault започва тестове на самоуправляващи се ZOE в Китай от ноември (видео)

Технологии

В този блог: Както и други компании, Renault тества нова технология първо в Азия.

Дали е защото там е позволено или по други причини, Renault ще тества ZOE Next 2 електромобили в китайския град Ухан от ноември...

Според местното съвместно дружество Dongfeng Renault Automobile Company първоначално тестовете ще се правят по дву-километрова отсечка покрай езеро в града.

Освен това няма кой знае каква информация, но пък във видеото отдолу изпълнителният директор на Renault Nissan Карлос Гон кара (временно) една от колите и прави някои интересни коментари за времето когато само ще се возим.

Снимки от интериора и първо инфо за този вариант на ZOE бяха публикувани още през 2014 г., когато Гон каза, че очаква тези коли да се появят на пазара през 2018 г.

Това са официални тестове на компанията и според нас технологията ще влезе в следващото поколение ZOE, когато и капацитетът на батерията може да нарасне още, например до около 55-60 кВтч. През пролетта на 2017 г. излиза нова версия ZOE, с 41 кВтч батерия.

Но има и неофициални тестове на самоуправляващи се ZOE, които започват в Сингапур – там компания на име nuTonomy тества ZOE такси без шофьор. За начало в колата има човек, който да е там за всеки случай, докато текат тестовете и компанията събира данни. И nuTonomy очаква да излезе на пазара с безпилотен ZOE през 2018 г.

Близо е, но все пак дотогава има още време, затова ето да видиш как изглеждат нещата сега (видеото е от 2014 г.):

От: Cleantechnica

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения