Valeo и Siemens започват да произвеждат високоволтови електро задвижващи системи

Технологии

В този блог: Стартира съвместно предприятие за високоволтови системи на Valeo и Siemens.

Наречено Valeo Siemens eAutomotive GmbH, предприятието се намира в Ерланген, Германия и се очаква в него да работят до 1,000 служители...

Проектът стартира през април 2016 г., когато Valeo и Siemens сключиха споразумение за сформиране на съвместно предприятие за разработка и производство на високоволтови задвижващи системи за пътни превозни средства.

В продуктовата гама влизат електромотори, удължители на пробега, бордови зарядни, инвертори и DC/DC преобразуватели, предназначени за цялата гама електромобили и плъгин хибриди.

Valeo участва с високоволтова силова електроника, удължители на пробега и зарядни решения. Siemens поема поделението за задвижващи системи eCar Powertrain Systems, което включва електромотори и силова електроника.

Съвместната компания ще разполага с развойни центрове във Франция, Германия, Норвегия и Китай, както и със заводи в Германия, Унгария, Полша и Китай.

Интересно е дали новото дружество смята да разработи и пусне по-мощни AC бордови зарядни за електромобили. В момента най-мощните на пазара са 22 кВт зарядните на Renault и швейцарската компания Brusa, цената на чието зарядно обаче е над €6,000. С нови големи играчи на пазара, които да изкарат подобен продукт, цената му може да падне значително и да го направи по-икономически изгоден за вгражданe в електромобили.

От: Greencarcongress


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума