Системата за зареждане на дома на Nissan вече и във Франция

Технологии

В този блог: Nissan намира ново приложение за старите батерии на Leaf.

Nissan и Eaton вече предлагат своята система за захранване на дома и във Франция. Идеята да се използват втора ръка батерии от електромобили прави съоарежнието достъпно...

Nissan и Eaton предлагат устройство за съхранение на енергия в дома на име xStorage. Системата дава нов живот на батериите от електромобили, произведени от японската компания, което прави устройството много по-достъпно.

xStorage Home, който вече е на разположение в Германия, Норвегия и Великобирания вече е достъпен за предварителна поръчка и във Франция. Системата позвлоява оптимизиране на електрическото потребление като може да работи през деня, когато електроенергията е по-скъпа и да се зарежда през нощта на ниска тарифа. xStorage може също да бъде директно свързана към фотоволтаици и също така да бъде използвана като резервно захранване на дома.

Nissan и Eaton предлагат възможност да се закупи чисто нова батерия или вече използвана такава. Превозните средства на Nissan, чиито батерии са в края на живота си, предоставят огромен брой батерии втора ръка, което позволява системата да бъде значително по-евтина и по-достъпна. xStorage с повторно употребявани батерии с капацитет 3,5 кВтч може да се закупи за 3 500 евро, а такава с капацитет 6 кВтч - за 3 900 евро. Ако решите да закупите нов пакет батерии обаче, това ще ви коства между 5 000 и 5 600 евро. Разбира се тези цени не включват монтаж, но всички системи xStorage имат 10 годишна гаранция.

На своя уебсайт Eaton е обявила, че работи и по 9,6 кВтч версия, която ще бъде на разположение в края на 2017-та. Поръчването на xStorage става изключително лесно чрез попълване на онлайн формуляр. След като като резервирате своята система срещу 50 евро, Nissan ви уведомява за наличието на xStorage и ви кани да се вържете с някой от своите партньори за монтаж.

От: Automobile Propre


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Хм, Тесла powerwall 2 с използваеми 13.5 квч = 6000 евро .. май е доста по-далавера от колкото 2 х 3.5 квч втора употреба за 7 хил евро

Петър Стойчев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари