Елон Мъск очаква над $15 милиарда приходи от сателитен интернет до 2025 г.

Технологии

В този блог: Финансови документи на SpaceX показват, че Елон Мъск залага здраво на сателитните комуникации.

Репортери от Journal са се добрали до финансови резултати на SpaceX от 2011 до 2015 г., когато компанията изгуби ракета в мисия до Международната космическа станция...

Според финансовата информация, този инцидент е нанесъл загуби за около $250 милиона на SpaceX, която беше принудена да забави поръчките на други клиенти. Решаването на проблема отне шест месеца.

През декември 2015 г. SpaceX поднови полетите, но през септември 2016 г. имаше нов инцидент с Falcon 9 ракета, която се разруши при зареждане с гориво преди рутинен тест на двигател.

Всичките тези перипетии са преодолени и сега компанията има големи планове за своето сателитно поделение. Точно тези планове са акцентът в изтеклите документи – SpaceX очаква приходите от телеком услугите да надхвърлят тези от изстрелвания и да генерират над $15 милиарда приходи до 2025 г.

В следващите шест години SpaceX смята да изстреля 1,600 сателита, които да доставят интернет връзка по цялата планета. С приходите от това направление Мъск иска да финансира изграждането на град на Марс, което е най-дългосрочната цел на компанията.

Boeing и OneWeb, които наскоро получиха инвестиция от $1 милиард от Softbank на Масайоши Сон, също напредват със свои планове за конкурентни клъстери от сателити.

Интересно е какво ще правят местните интернет доставчици когато тези нови мрежи заработят и дали регулаторите по места ще ги защитят (включително чрез филтриране или други крайни методи).

От: Yahoo News


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари