Нови домашни батерии от английски стартъп

Технологии

В този блог: Powevault е английски стартъп включващ се в пазара с домашни батерии.

Новата компания залага на комбинация от оловно-киселинни батерии, които да бъдат заменени с литиево-йонни след края на живота си. Следващите 5 години предвещават драстично намаляване на цената на домашните батерии...

Основаната през 2012-та Powervault с капитал от правителството на Обединеното кралство и частни инвеститори си е поставила мисия подобна на Tesla - да намали цената на батериите за да ги направи достъпни за повече домове. Разработките на стартъпа използват литий-желязо фосфатни клетки или оловно-киселинни батерии.

Оловно-киселинните версии са предназначени за клиенти, които искат продукт с ниска първоначална цена и възможност за подобрение. След като изтече 3 до 7 годишния живот на първоначалните батерии, те могат да се сменят с литиево-йонни. Прогнозите сочат, че цените на новите батерии ще паднат драстично през следващите 5 години, така че планът със смяната на батерии звучи логично.

Оловните батерии на Powervault могат да съхраняват 3 кВтч и струват $3,117 или около $1,039 на кВтч. Цената е около 12% по-ниска от средната на пазара, която според Bloomberg New Energy finance е $1,175/кВтч. За сравнение цената на Tesla Powerwall 2 е $6,500 с включен монтаж за 13,5 кВтч, което е значително по-ниско от данните на Bloomberg, но там явно взимат средна цена от множество производители.

Лондонският стартъп планира да продава по 50 000 пакета батерии на година до 2020-та на фона на 1 000 бройки за тази година. Powervault се включва на пазара в момент, когато Tesla подговя Гигафабриката за производство на Model 3. Ако всичко върви по план, до 2018-та огромното съоръжение ще работи с пълен капацитет и ще произвежда повече литиево-йонни батерии годишно от общия брой произведени през 2013-та.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

1000 € за kWh??? ??? Не е ли много скъпо??? 12% по-евтина от средната на пазара???

Ko4a
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Значи, ако трябва да резюмирам, ако съм разбрал правилно, имаме Стартъп, който предлага по-висока цена, по-ниско качество и по-малък капацитет от опитните Тесла !? Как по-точно това нещо се позиционира на пазара !?

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума