Tesla Model S машинно свързан и в Европа

Технологии
В този блог: И тази връзка е подсигурена – Telefonica е сключила договор с Tesla Motors да предоставя Machine-To-Machine (M2M) свързаност за Tesla Model S в Европа.

Досега дори не бяхме чували за това M2M нещо, но ни хвана окото като информация, защото Model S си е компютър на колела. Ето сега за системата...

Според Wikipedia, "Machine to machine (M2M) се отнася за технологии, чрез които безжични и кабелни системи могат да комуникират с други устройства от същия тип. M2M е широк термин, който не описва специфични безжични или кабелни мрежови, информационни или комуникационни технологии."

В случая, M2M технология на Telefonica е на Jasper и с нея телематиката на Model S ще ни осигурява данни в реално време. Говорим за директна свързаност на навигационната система, онлайн музика, диагностика по интернет, информация за безопасността на колата и други.

Всичко това е част от новото нещо, наречено Connected Car – пазар, който в следващите няколко години се очаква да се разрасне значително. Според Connected Car Industry 2013 доклада на Telefonica, от около 10 процента днес, към 2020-та пазарът ще се увеличи до 90 процента.

Супер е да си имаш на огромния екран в Model S разни неща. Трябва обаче да свикваме и с това, че колите ни ще са като мобилни телефони – местоположението и какво правим в тях ще се засичат от различните системи и приложения. Затова са нужни и съответните защити, че по мрежата пълзи какво ли не ;).  

[От: Electric Cars Report]

Снимка: Telefonica

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения