Това е ултра модерната соларна зарядна станция за електромобили на BMW

Технологии
В този блог: Point One S е изящна соларна станция за електромобили с форма на крило.

За разлика от бензиностанциите зарядните за електромобили могат да са много по-вдъхновяващи. Поне така изглежда изработената от EIGHT соларна станция пред футуристичния BMW Welt в Мюнхен – първата Point One S соларна чудесия на баварската компания...

Толкова е изящна, че някак дори не ни се връзва да я наричаме станция. Но е такава и е част от национална програма за развитие и популяризиране на електрическата мобилност в Германия. Харесва ни, защото съвпада изцяло с нашата дейност в същото направление в България.

Тук обаче има и нещо интересно "зад кулисите". За да сведе до минимум отпадъците при производството и строежа, EIGHT е създала и високо ефективна система за изработване на Point One S соларните станции, а дизайнът може да се адаптира към обстановката на различните места.

Върху крилото са монтирани соларни панели, а отстрани има интелигентна LED светлинна лента, която показва отдалеч дали станцията е заета или свободна за зареждане. Във вертикалната част има вграден сензорен екран, от който се управлява зареждането, а когато станцията не се използва, енергията се връща обратно в електрическата мрежа.

Едно е сигурно, Point One S ни грабва много с дизайн и привлекателност – кой не би искал да зарежда колата си под такова чудесно творение. Tesla ще дойде в България със своите Supercharger станции, да видим дали и BMW ще пусне Point One S да "долети" при нас ;).

point_one_s_solarna_zariadna_stancia_elektromobili_bmw_eight

От: Gas2.org

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари