VW инвестира в QuantumScape за нови солидни батерии

Технологии
В този блог: Solid State Technology за 700 км ЕМ пробег е визията на Volkswagen.

Volkswagen купува дял в компанията за разработка на батерии QuantumScape. Целта на VW е да се включи в разработването на технология, с която пробегът на електромобилите може да стане над три пъти по-дълъг...

Според различни публикации, VW е закупила 5% дял в QuantumScape, а технологията, за която става дума, е известната вече от други разработки Solid-State Technology.

QuantumScape е наскоро създадена компания, която работи по комерсиализиране на технология разработена в Станфорд. С получен лиценз от университета, компанията ще се опита да създаде батерии с много по-голяма енергийна плътност и по-безопасни от литиево йонните.

Идеята на този тип батерия е, че съхранява енергия чрез движение на електрони, вместо йони. Ако успее, проектът може да промени тотално разбирането за съхранение на енергия в електромобили и може да направи революция в електрическата мобилност.

"Виждам огромен потенциал в тази нова технология, с възможност за увеличаване на пробега до 700 км," каза в своя реч в Станфорд на 6 ноември ИД на Volkswagen Д-р Мартин Винтеркорн. С осъществяване на такъв пробив електромобилите ще изминават два пъти по-голяма разстояние от Tesla Model S, който при шофиране с около 100-110 км/ч постига около 350-370 км пробег.

Б. ред. Усилията за разработване на такава технология постоянно ми напомнят думите на моята съпруга, която все ми казва, че "ще е нещо друго, не тези литиево-йонни батерии". Засега обаче точно те са технологията, която движи електромобилите ни, но на VW и други електро коли с 5- 6- или 700 км пробег всеки ще се зарадва.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

хаха, и германците можели да мразят ... Тесла!
ето разликата в модела на поведение - в Америка действат и пускат на пазара, а в Европа обещаваме и се заканваме

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения