Мистериозен 'Apple Electric Car Inc.' патент повдига вежди

Технологии
В този блог: Компания с Apple в името езима патент за стойка на компютърен екран в голф количка.

Във вторник на Apple Electric Car, Inc. е бил предоставен патент, който изглежда странно. Открит първо от блога Patently Apple, документът не е задължително да е свързан с производителя на i-играчки, но името веднага събуди спекулации...

Патентът е за регулируема стойка за компютърен екран в голф количка. Или в Apple виждат някакво бъдеще в iGolf, или става дума за обикновено съвпадение – все пак Apple е доста използвана дума.

Но мнозина смятат, че е само въпрос на време Apple и електромобилите да се "сближат". Миналата година например се появиха куп спекулации след като Елон Мъск е бил забелязан в централата на Apple в Купертино. Човек да не иде някъде...

Друга връзка между Apple и Tesla освен това посещение и мненията на анализатори, че първата ще купи втората, е разработеното от компания наречена ELEKS Apple Watch приложение, с което можеш да контролираш Model S от китката си.

Въпросният патент не е за някакъв конкурент на Tesla, но дали е някакво загатване за това, че Apple се насочва към бизнеса с коли?

Според Джак Пършър от Patently Apple отговорът е не. Пършър смята, че този патент, позволяващ екранът в голф количка да се вижда от шофьора без значение дали е вътре или не, е по-скоро "друга идея", но "времето ще покаже накъде може да идат нещата" (с Apple и електромобилите).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения