Shell ще монтира 16 DC зарядни станции по свои обекти до края на март 2018 г.

Зарядни станции

В този блог: Компанията Eldrive ще монтира станциите по обекти на Shell.

На този етап това е най-големият проект за верига от DC зарядни станции в България, всяка от които с мощност 50 кВт...

Планът на Eldrive е да монтира станции не само на магистрали, но и на основни междуградски пътища. Това ще направи възможно пътуването с електромобили в повече направления възможно и самите коли много по-използваеми.

От началото на ноември вече има монтирани две DC зарядни станции на Shell Велико Търново и Shell Любимец. Засега нямаме информация на кои обекти ще бъдат монтирани останалите станции. Обявен е броят – 16 – и срокът за монтиране – до края на март 2018 г. Eldrive вече има и други AC и DC зарядни станции по страната, които може да се видят в локатора ВсичкоТок.

Shell изпреварва другите големи вериги бензиностанции и вече започна да монтира такива устройства в Англия и Холандия. За нас много добре, че компанията прави тази стъпка и в България, тъй като DC зарядната инфраструктура у нас определено изостава спрямо други европейски държави.

Shell направи също и голяма електромобилна сделка в средата на октомври, когато придоби NewMotion – един от големите доставчици на зареждане на електрически автомобили в Европа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Кой коментира това

Коментиране като гост

0 / 9999 символно ограничение
Текстът трябва да е между 5-9999 символа

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Най-нови теми от форума