Вторник, 15 Март 2011 20:22

Толкова незабележим ли е Nissan Leaf

От
Nissan Leaf първи отзиви

След три седмици употреба, нашите нови Nissan Leaf вече са добре приети и заемат основно място в семейния ни автопарк от две коли. Оценяваме неговата икономичност и екстри при ежедневната му употреба до основни дестинации.

Шокиращо обаче беше, колко малко внимание получи колата от околните.

Като един от много малкото електромобили от този модел, в голямата територия на Сакраменто, САЩ, предполагах, че ще направи силно впечатление. Вместо това установих, че той е почти незабележим.

Кои думи описват Leaf ? Лек, мек, невзрачен, безвреден, скучен, изветрял, опитомен...

Бих искал да го кажа по друг начин, но може би точно това са искали от Nissan ? Колата просто “е” и не търси сензация от присъствието си. За моите съседи тя е поредния малък хечбек.

Все пак, това ли е наистина всичко, което искат да мислим за Leaf ? Истината е, че тези най- нови технологии трябва да бъдат представяни по категоричен и ефектен начин.

Хибридът Toyota Prius е толкова елегантен не само заради Hybrid Synergy Drive системата си, а заради силното си визуално присъствие. Всеки продаден модел е реклама, видима за други потенциални купувачи.

А Leaf е незабележим, дори когато е паркиран на видно място в паркинга на мол. Той е просто твърде еднообразен за модел, който почти без чужда помощ, създава новия сегмет на електромобилите.

Източник: greencarreports.com
Прочетено 925 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:04
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.