Вторник, 05 Април 2011 07:30

Panasonic инвестира $30 милиона в електромобилите на Tesla

От
Panasonic инвестира $30 милиона в Tesla Motors Далновидните хора от Panasonic Corporation са инвестирали $30 милиона (около 41 милиона лева) в Tesla Motors. Инвестицията е направена чрез закупуване на обикновени акции на Tesla Motors на цена от $21,15 на акция. Инвестицията се основава на множество години съвместна работа на двете компании за ускоряване разширяването на пазара на електрически превозни средства.

Фабриката Suminoe в Япония произвежда клетки за литиево-йонна 3.1Ah батерия, която е с най-висока енергийна плътност на пазара. Съоръжението е с капацитет на производство за повече от 300 милиона клетки на година.

В Tesla в момента използват батерия Panasonic, съвместна е и разработката им за развитието на следващото поколение елементи на батерията, предназначени специално за електрически превозни средства.

Методът на работа на Tesla Motors включва собствена акумулаторна "опаковка" и използване на клетки от различни доставчици на батерии, но сега Panasonic е фаворит като партньор, заради литиево-йонната си батерия.

Източник: greencarwebsite.co.uk
Прочетено 1317 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:56
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.