Сряда, 06 Април 2011 10:25

ESFLOW е концептуална спортна електрическа кола от Nissan

От
ESFLOW спортен електромобил от Нисан

Вдъхновен от технологията на Leaf, проектът ESFLOW бе представен от Nissan на изложението в Женева през тази година.

След пробива, който малкият Nissan направи като най-достъпния, масов, изцяло електрически модел, неговите създатели са решени да докажат, че можете да бъдете еко-настроен водач, без да се лишавате от тръпката на динамичното шофиране.

Идеята да се живее екологично, често се свързва с икономии и ограничения... ESFLOW е тук, за да оправи това недоразумение. Той ни дава представа, как би могъл да изглежда спортният болид на бъдещето, при това с нулево излъчване на вредни емисии. Това не е модел, който е изграден на съществуваща вече платформа, на бензинов автомобил, например. Създаден е от нула, а замисълът е именно за спортен електромобил без никакви вредни емисии.

Грациозните форми на ел-колата са замислени така, че да е възможно разполагането на двата силни електромотора над оста на задните гуми. Тези мотори осигуряват независимо захранване на левите и десни гуми, както и въртящ момент, оптимизиран да гарантира изключителна стабилност, контрол и ефективно регенериране на мощност. Това се потвърждава и от показанията на скоростомера – от 0 до 100 км/ч колата ускорява за по-малко от 5 секунди.

Източник: Crispgreen.com
Прочетено 1291 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:52
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.