Четвъртък, 07 Април 2011 15:52

BMW обмисля удължаване на пробега на своите електромобили

От
Бъдещи BMW електромобили - i3, i8

По време на презентация в Деня на нововъведенията тази седмица в Мюнхен, шефът на електрически компоненти в BMW, Д-р Кристиан Шмит разкри, че компанията обмисля добавяне на удължаващ пробега двигател в бъдещите си електромобили.

От самото начало на обявяване на своята "i" програма, BMW твърди, че тя ще включва набор от задвижващи системи, от настоящите умерени хибридни системи, вложени в 7-серия AcriveHybrid, до изцяло електрическото i3. Хибридът i8 ще може да се зарежда и ще разполага с ДВГ, разположен между два електрически мотора – един за задвижване на задните колела и още един за предните, позволяващи на i8 да се движи само с помощта на електроенергия или да използва комбинация от двигателя и електрическите мотори за повишаване на мощността.

Добавянето на двигател към електрическите коли на BMW (както при Chevrolet Volt), ще позволи на шофьорите да се движат на къси разстояния на ток, с включване на допълнителния двигател за зареждане на батерията при по-дълги разстояния. Двигателят може да бъде заимстван от новите серии три- или четири-цилиндрови турбо двигатели, които в момента са в процес на разработка.

Шмит не поясни как точно колите ще се възползват от вграждането на двигател за удължаване на пробега, но не закъсня да посочи, че в процеса на тестване на Mini E, оплакванията по отношение на ограничен пробег са били минимални. Нуждите на всеки клиент обаче са различни и е много вероятно хибридите с удължаване на пробега да залегнат сериозно в бъдещите планове за мобилност на BMW.

Източник: green.autoblog.com
Прочетено 1191 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:50
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.