Вторник, 17 Май 2011 19:00

Кметът на L.A. – скоро тук ще се карат хиляди електромобили

От
Споразумение за разширяване на електро инфрастуктурата на LA

Кой ли вече не иска да е гребена на вълната на електромобилите - цели правителства, автопроизводители, общини и разбира се увеличаващият се брой потребители, които реално са най-важният момент в прогреса. И кметът на Лос Анджелис Антонио Виярайгоса, реши да се включи в "електро бурята" и след среща с енергийния министър Стивън Чу по повод обявяването на обществена инфраструктура за зареждане на електромобили в Exposition Park, направи следното изявление:

"В следващите няколко години, десетки хиляди електромобили ще бъдат продадени в Южна Калифорния. Ние планираме да подпомогнем значително тези възможности и искаме на сме начело на електрическата революция.

Днес ние инвестираме държавни пари за разширяване на нашата инфраструктура за зареждане на електромобили, а миналия месец обявихме програма, която предлага отстъпки до $2,000 на местни жители за домашни зарядни станции и инсталационни такси.

Администрацията на Лос Анджелис работи за подобряване на качеството на въздуха и за въвеждане на полезни за околната среда система. Постигнахме целта си от 20% енергия от възобновяеми източници и имаме най-големия общински автопарк на метан в САЩ. Разширяването на нашата инфраструктура за зареждане на електромобили е още една възможност да намалим заедно замърсяването на Лос Анджелис и да минем в бързата лента към чисто и по-зелено бъдеще".

Хайде, г-жо Фандъкова, изненадайте ни с още електромобилни инициативи и в София и разбира се не по-маловажно е развитие да има в цяла България. С обявеното инсталиране на електро колонки в София и Варна от Ренърджи България определено имаме старт, но след старта трябва и ускорение. Защото цена от почти 2,5 лв за литър бензин си е буквално КРЯСЪК ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ!

[Източник: Evwind]

Прочетено 767 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:59
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.