Сряда, 18 Май 2011 12:30

Aston Martin пуска малкия електро Cygnet през 2013 г.

От
Електрическият Aston Martin Cygnet EV

Aston Martin разработва електрическа версия на противоречивата Cygnet градска кола, която се очаква да направи сензация като първият Aston Martin електромобил в историята...

Защо Aston пуска електрически Cygnet?

E-Cygnet ще прилича доста на електрическата Toyota iQ, японската електрическа кола, на която е базиран. Toyota подготвя своето електрическо бебче за 2012 г., а малкия Aston Martin ще я последва през 2013 г.

Очевидно Aston стартира с електрическия Cygnet като градска кола със ZEV рейтинг, за да отговори на постоянно завишаваните изисквания за намаляване на градските емисии в ключове пазари.

Но, ще има ли повечко Aston Martin електро коли в бъдеще?

Зор няма. Изпълнителният директор на Aston Martin, Улрих Без смята електрическия Cygnet за първа стъпка, но е скептичен по отношение на по-големи коли със сложни хибридни и системи за съхранение на енергия.

Инженер по професия, Без е известен със силните си критики за хибридите и KERS системата. Според него хибридите нанасят по-скоро вредни, отколкото полезни за околната среда. Той не харесва KERS, заради добавеното тегло и сложност - и заради ненавременната пикова мощност, която според него е антипродуктивна при спортни коли с мощност над 400 кс.

Ако Без може без хибриди и не му е до еко системи в колите има достатъчно други хора, които са на обратното мнение и макар да изглежда малко като "стъпка насила", пускането на Cygnet на пазара ще добави още един електромобил при избора на потребителите, а това определено ще помогне в конкрурентно и пазарно отношение.

[Източник: Car Magazine]

Прочетено 1094 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:43
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.