Сряда, 25 Май 2011 13:00

Електрически SUV Zotye – 240 км без презареждане (с видео)

От
Китайският електромобил Zotye ще се конкурира в сегмента SUV

Базираният в Китай холдинг Zotye Group, представи едноименен електрически SUV, който изминава 240 км с едно зареждане на батерията си. Максималната скорост е 110 км/ч, а гаранцията е три години или 80.000 изминати километра.

За съжаление, гаранцията на литиево-йонната му батерия - която е с мощност 25.6 кВтч - е валидна до достигане на 300.000 км, но от производителя се надяват това да не влияе отрицателно при покупката на електромобила им. Предно-задвижвания електрически SUV е оборудван с 27 кВт (36 к.с.) мотор с постоянен ток (DC), осигуряващ енергия от 6.72 Вт/ч. С обща маса около 1.2 т. и дължина 3.65 см, електрическият Zotye е доста компактен. Допълнително привлекателен го правят и екстрите му, част от които са климатик, DVD, ел.стъкла и порт за бързо зареждане на батерията.

Колко струва електрическата кола? От компанията посочват цена $29,995 (около 41.000 лв), но изключителният дистрибутор за САЩ, например, фирмата Green Automotive Company (GAC) е посочила цена за щатския пазар - оп-паааа $34,995 долара, което е 48,000 лв! Интересно, ако имаме представител за България, той каква цена би поискал?! Твърди се, че цената е променена от производителя, което е възможно, разбира се...

Компактният размер и добрият пробег, правят Zotye добър вариант за електрически SUV
Компактният размер и добрият пробег, правят Zotye добър вариант за електрически SUV

Така. През второто полугодие, електрическият Zotye ще се предлага вече в САЩ, а до октомври догодина автопроизводителят очаква да са продадени 35,000 бр. От Zotye Group твърдят, че имат достатъчно производствен капацитет, за да осигуряват по 8,000 електрически вана на месец! Няма причина да не им вярваме, китайска упоритост...

Фред Люк, президент на GAC казва, че компанията му възнамерява да "остане на трасето, стремейки се към постигането на крайната цел - продажбите на дребно, на изцяло електрически SUV, чрез мрежа от специално селектирани дилъри (твърди се, че са над 100), да стартира още до края на тази година".

Ето и кратко тест-видео, заснето и предоставено от GAC:

Източник: [GreenAutomotiveCompany]

Прочетено 2308 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:49
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.