Понеделник, 30 Май 2011 08:00

Европа организира конгрес за електромобили през есента

От
Брюксел е идеалното място за провеждане на конгрес за електромобили

В опит за организиране на дискусия между изследователски институти, компании от бранша, както и централни и местни власти, беше основана нова европейска конференция или по-точно конгрес за електромобили.

Наречено European Electric Vehicle Congress 2011, събитието ще се проведе от 26-28 октомври 2011 г., в Брюксел. Организацията е дело на Фредерик Вергелс, който играе ролята на генерален секретар на AVERE, Европейската асоциация за батерии, хибриди и електромобили с горивни клетки...

Надеждите са, че конгресът ще помогне за разбиране нуждите и притесненията на отделните акционери и за избиране на най-подходящите за пускане на пазара продукти. Приема се, че нуждите на всеки отделен акционер са различни и трябва да бъдат избрани най-обещаващите технологии, взимайки предвид технологичните, природните и икономическите ограничения.

В допълнение Вергелс определено смята, че устойчивата мобилност ще има нужда от пътна карта, за да посрещне основните човешки здравни нужди, като в същото време подкрепя жизнена и устойчива икономика. Важно е също така транспортът да използва земята по начин, който да има незначителен или нулев ефект върху целостта на еко системите.

Всеобщо желание е когато новият European Electric Vehicle Congress 2011 се проведе, участие в него да вземат колкото се може повече представители на Еврокомисията, Комитета на регионите и Парламента и че той ще спомогне за създаване на синергии между изследователски институти и кооперации между лабораториите в бранша.

[От: Green Car Congress]

Прочетено 930 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:37
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.