Print this page
Петък, 03 Юни 2011 19:00

Nissan Leaf Nismo RC ще се пробва в 24-те часа на Льо Ман

От
Спортният Nismo RC няма много общо с Nissan LEAF, макар че е базиран на него

Преди няколко месеца спортната дивизия на Nissan, представи своята собствена електрическа концепция за състезателен модел, на базата на скромен изцяло електрически хечбек с 5 врати - Nissan Leaf NISMO RC.

Nissan вече ни показаха кадри от NISMO RC в инженерен тест в Sodegaura Forest Raceway в Япония, но сега потребителите ще имат възможност да видят LEAF NISMO RC в Le Mans 2011 Vers Le Future, събитие, което се провежда като част от култовата 79-та, 24-часова надпревара на Льо Ман във Франция през това лято...

По време на Льо Ман, NISMO RC ще бъдат тестван на два пъти, първо - вечерта на 09 юни, и отново - около обяд на 11 юни, което да покаже възможностите на електромобила в нощни и дневни условия.

По-нисък, по-дълъг и по-широк от производствения LEAF, NISMO RC разполага със стандартния мотор на LEAF, батерията и електрониката, а разположението им е като в класически състезателен автомобил от среден клас, като така притежава отлични работни характеристики, нисък център на тежестта и задължителното задно задвижване на колелата.

Електрическият Nissan NISMO RC ще бъде представян на повечето спортни авто-изложения
Електрическият Nissan NISMO RC ще бъде представян на повечето спортни авто-изложения

За съжаление, максимална скорост по проект не е нещо, което да ни развълнува, но при тестовете за прототипи вече са надхвърлени очакванията при проектирането и е достигната скорост от 150 км/ч и ускорение от 0-100 км/ч за 6.8 сек - всичко това преди окончателните доработки.

Повечето от нас няма да са в състояние да присъстват на състезателните Льо Ман серии, които ще са на пистатаLa Sarthe, на около 200 км от Париж, но нека не се притесняваме! Nissan планира да покаже своя NISMO RC състезателен електромобил на всевъзможни събития, свързани с моторните спортове през това лято, та току-виж сме го видели у нас, макар че Nissan LEAF все още не продава в България, а идеята на концерна е да покаже "спортиста" там, където вече е познат стандартният модел.

Прочетено 1446 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:26
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.