Вторник, 14 Юни 2011 11:00

Спортен електромобил от Турция с 250 км пробег

От
Това е Etox, продукт на фирмата, която ще прави турския спортен електромобил

Първият турски спортен електромобил, които всъщност е и първата турска спортна кола въобще, ще влезе в производство в рамките на идните три месеца.

Според турския новинарски сайт Anadolu Ajanski (AA), производителите на автомобила Etox, подготвят реализацията на проекта. В интервю за медията, Еркан Малкоч - собственик на Erteks Auto Decoration, които правят колата - каза, че новият електромобил ще има пробег от 250 км с едно зареждане, но въпреки спортната визия, скоростта ще бъде заводски ограничена до 120 км/ч...

Вероятно е новият електромобил на Турция да прилича на Etox, тъй като ще е от същия производител
Вероятно е новият електромобил на Турция да прилича на Etox, тъй като ще е от същия производител

Малкоч сподели още за АА, че очаква електроколата да е готова за пазарен дебют в края на лятото, след като прототип бе представена още през 2007г. Колата ще струва между 30 и 35.000 турски лири (~23.000 - 26.500 лв).

Според изчисления на производителя, в съотношение към пробег на километър с бензинова кола, въпросния електромобил ще е с 90% по-евтин за зареждане. Това го прави доста предпочитана - евтина и екологична - алтернатива на колите с двигател. В момента автопроизводителят опитва да обезпечи и държавна подкрепа, за стартиране на мащабно серийно производство.

Източник:[thegreencarwebsite.co.uk]

Прочетено 2689 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 17:13
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.