Четвъртък, 07 Юли 2011 18:00

Търсенето проворкира Tesla да произведе още 100 Roadster-а

От
Tesla Roadster в халето за асемблиране

Вече вероятно сте прочели нашата статия за спиране на производството на електрическата Tesla Roadster - първата серийна кола на Tesla Motors. Сега обаче става ясно, че Tesla е закупила още 100 частично оборудвани шасита от Lotus, за производство на Roadster и продажби през 2012 г...

Вицепрезидентът по комуникациите на Tesla, Рикардо Рейес е казал в интервю за GigaOM, че компанията е закупила още 100 купета от Lotus "за да отговори на допълнителното търсене", на Roadster електромобила. Предвид първоначалната сделка на Tesla с Lotus за покупка на 2,400 купета за Roadster (сега бройката е 2,500), 100-те допълнителни коли "не са малко количество", отбелязва Рейес.

Tesla обаче никога не е възнамерявала първата серия на нейния Roadster, за която се използват шасита от Lotus, но с технология на Tesla, да е нещо повече от модел с ограничено производство. Идеята е била да се използва Roadster, за да се тества пазара с висок клас спортна електро кола и след това да се премине към масово производство на електромобил, който Tesla ще създаде от нулата. "Roadster си свърши страхотно работата", казва Рейес. Към 31 март, 2011 г., Tesla е доставила около 1,650 Roadster, което значи, че разполага с още 750 коли за продажба, плюс новите 100 броя.

Model S седанът на Tesla трябва да излезе на пазара в средата на 2012 г. и сега компанията е на етап да придвижи модела от алфа към бета версия. От Tesla казват, че Model S ще бъде един от първите електромобили в света с пробег 480 км.

Още една добра причина за Tesla да продаде повече броя Roadster: Компанията ще реализира приходи между финала на Roadster и старта на Model S. 100 Roadster-а са около $10 приходи — да, не са много, но всеки лев е важен, както обичаме да казваме у нас.

[От: GigaOm]

Прочетено 1334 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:02
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.