Петък, 29 Юли 2011 09:00

BMW i1 електрическа триколка от карбон – чудно!

От
Концептуална електрическа триколка BMW i1

Не е като да изобилстват по улиците (засега) такива возила, триколки имам предвид, че чак пък и електрически, но това не пречи на разни дизайнери редовно да творят концепции, каквато в случая е електро триколката BMW i1. Идеята е на Амаду Ба Ндиайе по поръчка на BMW - остава само да дойде времето за този тип ефективно триколесно придвижване...

BMW i1 е едноместно електрическо превозно средство с три електромотора, което означава, че всяко колело си има собствен мотор. И както при всяка триколка, BMW i1 трябва да предлага добро решение за накланяне на колелата, за да се гарантира сигурността на пътниците. За тази цел, наклонът на колелата в тази, хм, кола, се контролира от компютърно калибрирана хидравлична система. Шасито на агресивно изглеждащото BMW i1 е изработено изцяло от карбон. Не ще и дума, това говори достатъчно за теглото.

Естествено, остава да видим кога колата ще се появи на пазара, но трите големи буквички и кръглата двуцветна емблема са абсолютен гарант, че интерес в никакъв случай няма да липсва. Мотористите вероятно биха се пробвали веднага в това ново тихо чудо, напомнящо за мотор, но с комфорта на кола. И ние няма да подминем!

[От: Ecofriend]

Прочетено 3233 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:33
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.