Print this page
Вторник, 02 Август 2011 14:00

Супер електро BMW си има 1088 коня в колелата за 2.8 сек до 100

От
Преди 550 кс - а сега вече 1088 - в електро BMW с мотори в колелата

Малко вероятно е името Rimac Automobili да ви говори нещо, но ние ще ви кажем за какво става дума. Мате Римац е хърватинът, който изработи електрическо BMW E30 с първата си компания VST Conversion. Подплатената с 550 кс мощ стара баварка бързо стана известна като убиец на бензинови резачки в драг тестове, но нещата не спират до тук...

Мате Римац е млад новатор, който разбива на пух и прах представите за електромобилите и по-скоро способността им да се движат (много) бързо и поредното му изпълнение е нова конверсия на добрата стара тройка, този път наречена e-M3, използвана за тест на батериите и компонентите за друг, още по-впечатляващ проект.

Новата супер електро кола ще бъде показана на автошоуто във Франкфурт през септември и на теория, характеристиките и са предостатъчни да отвеят всички електро коли, защото това може просто да е най-бързата електрическа кола на пътя досега, на всичкото отгоре с невероятен пробег...

Грам не бъркаме, наричайки това чудо супер кола - електро тройката на Римац, наречена Concept One си има четири независими електромотора, монтирани в джантите на колата и 'исполинският' капацитет от 92 кВтч електроенергия за пробег от 600 километра, при тегло от 1650 кг.

Наскоро писахме за разни Veyron мисли, които витаят в компанията Fisker, но момент, с 1088 кс и 3800 Нм въртящ момент, осигуряващ разплакващо ускорение от 0-100 км/ч за 2.8 секунди и 305 км/ч много бихме искали да видим драг двубойче между електро змея на Римац и 16-главата Veyron ламя!

Интересното е, че e-M3 ще се състезава в рали гонката eMiglia 2011, която започва тази седмица. Ще стискаме палци на Мате.

[От: Tech Vehi]

Прочетено 3425 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:30
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.