Неделя, 09 Октомври 2011 11:48

Разбрахте ли, че Tesla Model S си има 17" дисплей? (Видео)

От
Страхотен огромен екран си има електрическата Tesla Model S

Определено има хора, които вече много добре знаят това, но за всеки, който сега разбира за марката и модела, на събитие в Калифорния тази седмица Tesla Motors представи официално своя Model S Beta и сега, лека полека и съвсем естествено, Youtube започва да се пълни с клипове от събитието, в един от които изпълнителният директор на Tesla, Елон Мъск, представя собствените разработки на компания в модела, преди да направи демонстрационно кръгче.

Преди го видите, и ако сте от хората, които не са чували за Tesla, камо ли за Model S, да ви подготвим за гледката - колата няма контролни уреди на централната конзолата в арматурното табло - там има един мнооооого голям 17" екран, почти като тези на лаптопите...

Системата е все още в етап на разработка, но определено демонстрира истинското желание на Tesla да направи революция в авто индустрията не само по отношение на електрическото задвижване. Затова компанията вече си извоюва прякора "Apple на авто индустрията".

Та, чрез необичайно големия централен екран получавате достъп до шест основни приложения, с възможност за сваляне на допълнителни. С помощта на 3G връзка пък, на разделеният на две екран могат да се правят различни неща (от шофьора и от пътника до него), докато долната му част е за контрол на климатика.

tesla-model-s-fremont tesla-model-s-fremont-1 tesla-model-s-fremont-2 tesla-model-s-fremont-3

Е, това въобще не е единственото нещо, контролирано чрез това чудо на екраните, което дава достъп и до плъзгането на тавана напред назад. Нямам предвид да си играете, разбрахте ме, на дисплея има контролна функция за любимия на мнозина шибедах. Продължаваме с фаровете и наблюдението на системите на цялата кола (като при някои хибриди), а няма какво да ви казвам дори, че е предвидена връзка с мобилен телефон и възможност за автоматична обмяна на данни.

Е, думичката Apple отново е тук, макар че тези дни я свързваме с кончината на нейния основател Стийв Джобс, но в Model S връзката е друга. Излизаш от колата, отиваш нанякъде, но където и да си, специално разработено iPhone приложение ти дава информация за състоянието на заряда в батерията и дори може да показва данни за няколко коли наведнъж, което определено е интересна опция за авто паркове. Не си представяме скоро в България някой с автопарк от 10 Tesla Model S, а отговарящият за колите да ги следи с iPhone по всякакви възможни причини, но наистина е много интересно мобилно приложение, което позволява и включване на климатика или отваряне на капачето на зарядния порт. Хм, това всичкото е страхотно, но още по-хубавото е, че със сигурност е много малка част от нещата или както се казва, само началото.

Е, да дадем думата и на мистър Мъск:

[От: TechVehi]

Прочетено 1514 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 10:08
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.