Сряда, 16 Ноември 2011 11:08

EURELECTRIC публикува интерактивна карта за електромобилни проекти

От
Интерактивната карта на EURELECTRIC

?EURELECTRIC, европейското обединение на eлектрическата индустрия, пуска свободно достъпна интерактивна карта с всички действащи (в рамките на организацията) проекти в сферата на електрическата мобилност в Европа. Картата ще се актуализира на всеки три месеца и ще дава добра представа за това, което се случва с електрическата мобилност в Европа...

EURELECTRIC публикува тази карта, "за да осигури полезен инструмент за споделяне и използване на проучванията, технологичното развитие и демонстрационните резултати от електромобилни проекти из цяла Европа", казва Софи Тилеманс от EURELECTRIC, на колегите от cars21.com. "Ние гледаме на споделянето и разпространението на резултатите от проекта като на важен фактор за по-нататъшна подкрепа в процеса на технологично преоборудване на мрежата и повишаване степента на информираност за развитието на електромобилите сред акционерите". Картата е резултат от знанията и опита на EURELECTRIC Task Force Electric Vehicles и повечето от проектите, които тя ще демонстрира, са насочени към интеграция на електрическата мобилност в разпределителните мрежи, със силното участие на компании членки на EURELECTRIC.

Избор на проекти

Над 50 електромобилни проекта в повече от 10 европейски страни вече са включени в интерактивната карта.

"Всякакви проекти са добре дошли", казва Тилеманс. "Ние, обаче, ограничаваме вписването на проекти до такива, предлагани от членове на EURELECTRIC. Започваме от гледна точка на електрическия бизнес и досега основно покриваме проекти разработвани и тествани от оператори на разпределителни системи (DSO)".

Картата няма за цел да събира и повтаря цялата информация за проектите. Точно обратното, картата само обозначава проектите и включва хипервръзки, при наличие на такива, към интернет страниците на съответните проекти, където е публикувана съответната полезна информация и контакти.

EURELECTRIC Task Force Electric Vehicles

EURELECTRIC Task Force Electric Vehicles започва дейността си през 2009 г. представлявайки европейските електрически интереси и визии за това как електрическите коли могат да играят водеща роля в прехода към устойчив транспорт и енергийна система. Председател на Task Force е Томас Тайсен (RWE), а негов заместник - Руи Филипе Марке (EDP). Организацията представлява 25 компании, основно оператори на разпределителни системи, от над 15 европейски държави.

[Източник: cars21]

Прочетено 1434 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:31
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.