Четвъртък, 24 Ноември 2011 14:00

Електромобил BMW от 7 серия? Дайте път на спекулациите!

От
Солиден, 'стандартен' седан от 7-серия, може да се окаже силният коз на BMW срещу конкурентите в класа

Нека погледнем BMW i-гамата. Имаме налични електрически модели от i3 - нисък (?!) клас и хибридният спортист i8 във високия клас. Какво липсва? Много! Ами, петица и седмица, като че ли.

Шпионските снимки не са ни любима тема и далеч нямаме ресурс за такива занимания, но колегите от Autoblog Green, чрез неуморимите си разузнавачи-шпиони-'папараци' и благодарение на редица подходящи фактори - локация, контакти, ресурс - уловиха странна промяна в Серия 7 - ActiveHybrid...и колелото на спекулациите се завъртя...

Ако игнорираме за момент предните и задни калници с променена, 'деформирана' визия и директно насочим внимание към тънките предни колела забелязваме, че разстоянието между лъчите на джантите и спирачните механизми е изключително малко. Изглежда така, сякаш там са монтирани главинни електромотори, а е възможно и отзад да е същото положение.

BMW даде ясно да се разбере, че въпреки забавянето, 'i'-гамата ще покрие повече от моделите на компанията, а броят им ще нараства през следващите години.

Наистина доста тънки гуми за 'седмица'...
Наистина доста тънки гуми за 'седмица'...

Така, заради Tesla Model S, който очакваме на пазара следващата година и вече готовият за продажби Fisker Karma, BMW се нуждае от собствен електрически седан. А ако това е електромобил от типа 'с удължен пробег', предвид невъзможността на големите автопроизводители на този етап да създадат електрически коли с дълъг пробег (като въпросния Tesla Model S, който ще се продава и във вариант с пробег над 500 км с едно зареждане на батерията), още по-добре за BMW!

От: Autoblog

[Снимки: Carpix]

Прочетено 2286 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:20
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.