Вторник, 03 Януари 2012 14:00

Google се 'електромобилизира' с Mitsubishi i

От
Снимка от австралийска улица:още факти за електромобилизацията на Google - в случая с i на Mitsubishi

Ако споменем интернет гиганта Google и 'електромобил' в едно изречение, твърде вероятно е да се предположи, че компанията работи върху електрическа кола - собствен проект.

И защо не - компанията е добре известна с работата си по автономни превозни средства; с технологията на самоуправляващия се Prius, които се ръководи от хиляди километри, без човешка намеса. Коментирахме и инвестицията в най-големия вятърен парк в света, а и отлично познаваме работата по революционната навигация на Google, Google Maps и Google Earth.

Това е Google електрическа кола, обаче не собствена разработка. Електромобилът Mitsubishi i е 'наметнат' с Google-мантия и е бил забелязан от човек на SERoundTable (Twitter потребител rustybrick) паркиран на улица в Сидни, Австралия.

Австралийският 'i', вероятно е едно от енергийно-ефективните превозни средства, които Google дава на служителите си за разни градски ангажименти, брандиран със собствен "Google Doodle" (закачливият фирмен надпис) в долната част на вратите.

С плановете на Google да напредне в света на транспорта, е въпрос на време да видим електрическа кола, която дължи повече на Google, отколкото шарен стикер. Поне е ясно, че никой не знае по-добре от 'шефа на търсачите' къде са разположени зарядните станции Laughing...

eCars.bg

Прочетено 1824 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:47
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.