Сряда, 25 Януари 2012 22:10

Де го чукаш, де се пука – BMW i5 на хоризонта

От
BMW i5 покрива свободния сегмент на серията - между градския i3 и луксозния i8

Тук, в България, сме свикнали с изненадите - особено с неприятните. Знаем за 'сметката, без кръчмаря', не ни стряска и че 'всяко решение е предпоследно'. Сега обаче ни застига приятна новост, по-скоро потвърждение, при това електрическо, от един от мега производителите на коли, BMW, подплатена с първа скица от Auto Bild...

Докато очакваме премиерите на производствените версии на електромобила BMW i3 и зареждаемия хибрид i8 - съответно през 2013 г. и 2014 г., от компанията извадиха 'жокер от ръкава' - BMW i5!

Потвърждава се, че автопроизводителят разработва и друг модел от гамата 'i', за който вече има и снимки (освен неясни намеци и непотвърдени слухове от август, миналата година). С повече приложения от градския i3 и по-'стандартен' от i8, моделът i5, явно ще е 'липсващото звено', нещо между ван, минибус и голям седан...?

Задвижващата система на BMW ActiveE (170 к.с.) ще е технологията, която се използва и при i5 - електромотор, комбиниран с три-цилиндров бензинов двигател (E-Rex).

Появата се очаква до 2015 г. на цена около €50,000 (97.500 лв). Ей го къде е, а нищо чудно и да стане по-скоро - с тези темпове на развитие на индустрията, всеки от 'големите' в бранша, ще се стреми да завземе територии (класове) с максимален брой потребители. Е, BMW България, чакаме да ни зарадвате!

От: Tech Vehi

Прочетено 1547 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:13
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.