Събота, 18 Февруари 2012 09:46

Супер Mastretta на хоризонта; да се стяга Tesla Roadster

От
Пореден спортен супер-електромобил, Mastretta MXTE ще конкурира Tesla Roadster

Колкото и да са практични и 'зелени' електрическите коли, ясно е, че на всеки потребител или фен, сърцето му трепва при вида на красиво спортно купе. Появиха се доста електрически 'спортисти' - редом с популярните, има и екзотични уникати. Увлечен от тази тенденция и залагащ на сигурното бъдеще, корейския производител на електрически дву-колесни - Leo Motors, обяви през юли миналата година намерението си да направи електрическа спортна кола, която може да се конкурира с Tesla Roadster. Проектът за превозно средство, бе мистериозно назован с кодовото име LZ-1.

За Mastretta MXT се знае от автомобилното изложение в Париж през 2010 г., но тъй като мексиканската 'красавица' не е с електрическо задвижване, не сме я коментирали на eCars.bg...

Ноо... двете компании са се споразумели, от едната страна с доказана електрическа технология, от другата - ноу-хау в дизайна и олекотена конструкция, и с общата воля за иновации като катализатор, да осъществят съвместен проект.

Заедно те ??ще разработят електрическа версия на Mastretta MXT, наречена MXTE.

Тази електрическа спортна кола на базата на купе и шаси (алуминий и въглерод) Mastretta, ще включва мотори, контролери, батерии и други компоненти от Leo Motors.

За справка, Mastretta MXT тежи само деветстотин и трийсет килограма...

Все още няма конкретни данни, но за сметка на това не липсват амбициозни думи: 'Представянето на колата ще е впечатляващо; тя ще е по-бърза и с по-голям пробег от конкурентите си... И на разумна цена!'

Поглед отвътре - удобно, практично и примамливо
Поглед отвътре - удобно, практично и примамливо

Паралелно с това, според съобщение за медиите, Leo Motors не се отказва от актуалното развитие и разработка на LZ-1:

"LM вече разработва супер-електромобил, наречен LZ-1 от миналата година насам и чрез добавяне на MXTE на портфолиото си, Leo ще бъде специализиран производител във високоскоростния сегмент на пазара на електромобили." - кратко и конкретно заявява Джон Лий, изпълнителен директор на Leo Motors.

Очакваме електрическата версия MXTE на Mastrertta, а ето кратка видео-визитка на модела-база, MXT:

eCars.bg

Прочетено 1265 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:47
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.