Понеделник, 19 Март 2012 17:35

Citroen намали цената на C-ZERO в Англия с €6k до към 50,000 лв

От
Електрическият Citroen C-ZERO с нова по-ниска цена в Англия - вече около 50,000 лв

Единствените електрически коли от големи автопроизводители на пазара у нас в този момент са Citroen C-ZERO и Peugeot iOn, които се продават за по €35,000 бройката с ДДС. Вече не липсват купувачи, но ако нещата у нас тръгнат в посоката, в която поемат в Англия, покупката на някой от двата модела (и много бъдещи други) ще стане много изгодна...

Това, което всъщност се случи на Острова е, че Citroen и Peugeot UK свалиха цените на своите електрически модели (и близнаци) C-ZERO и iOn от €33,155 на €26,216. В наши пари това прави нова цена от около 62,000 лв. Как стигаме до петдесетте хиляди лева от заглавието. Ами, в Англия си имат правителствена отстъпка от €5,000 при закупуване на електромобил. Вадим я и хоп, за англичаните новата крайна цена на Citroen C-ZERO и Peugeot iOn става с 25,000 лв по-ниска от тази у нас...

Citroen намалява и лизинга до само ?249 на месец за период от три години и увеличава броя на дилърите, които ще обслужват електромобили на Острова от 11 на 21 и то все в градове, в които досега не се предлагаха такива услуги, с планове за разширяване на мрежата до 100 'електромобилно обучени' представителства в следващите месеци.

Всичките дилъри, които ще могат да предлагат и обслужват електромобили вече са минали през специално обучение като част от програмата около старта на DS5 Hybrid4, което ги прави способни да обслужват и ремонтират C-ZERO и други бъдещи електрически модели на Citroen.

Електромобилната гама на Citroen ще се разшири от 2013 г. с представянето на новия електрическия Berlingo ван и по-отношение на отстъпките в тази посока англичаните отиват още по-далеч - при покупка на лекотоварен електромобил правителството приспада до €8,000 (около 19,000 лв).

Подобно е положението и при брата близнак Peugeot iOn, което ни провокира утре да звъннем в двете български представителства и да се информираме какво мислят за информацията в тази статия.

eCars.bg

Прочетено 3132 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:16
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.